Osteopati2020-01-30T12:52:08+00:00
Osteopati

OSTEOPATI

Vad är en osteopatisk behandling, och vad allt kan man behandla med osteopati? Det är en ofta ställd fråga som jag försöker svara på nedan.

Människan har skapats som en helhet. Varje litet problem påverkar hela kroppen, och stör därmed kroppens egen funktion som helhet. I osteopatin behandlar man kroppen som en helhet, och på så sätt får man ett bra resultat.

Nyckeln till välmående är ämnesomsättningen. Ämnesomsättningen störs vanligtvis på problemstället. I osteopatin använder man sig av rytmiska rörelse för att förbättra ämnesomsättningen. I detta fall börjar läkning från insidan, vilket gör att effekten varar längre.

Osteopati botar inte, men ger kroppen nycklarna till att läka sig själv. En osteopatisk behandling syftar till att aktivera och stärka kroppens egen reglering och helande mekanismer.

Folk i alla åldrar är välkomna på behandling, behandlingen består av intervju, undersökning och vård. Det finns olika behandlingstekniker som används beroende på problemet.

Med osteopati kan man behandla, till exempel, rygg, nacke och ledsmärtor, spänningar och stelheter, ledbesvär, nervsmärta, såsom ischias eller karpaltunnelsyndrom, rörelseproblem, olyckor och idrottsskador, följdtillstånd, huvudvärk, migrän, andningsproblem och astma, hållnings störningar, stress och trötthet.

Källa: Suomen osteopaattiliitto

Motto: ”Musklerna känner inte smärta, fascian känner. Behandla fascian så slipper du djupare.”

PRISLISTA

Längd Pris
per behandling 70 €
NÄTTIDSBESTÄLLNING

En osteopat undersöker disruptioner, fördelar dem samt gör analyser av dessa. Vår största uppgift är att sätta kroppens egna ”krafter” igång men på samma sätt att behandla de problemområdena kunden har haft problem med. I osteopatin delar man in rygg- och andra besvär i två grupper: akuta och kroniska. Akuta besvär uppstår oftast vid någon olycka eller av någon annan snabb rörelse. Kroniska problem kan bero på en olycka, hållningsproblem eller av inre organens funktionella störningar. En osteopat reder ut hur problemen uppstått, med hjälp av att observera, fråga samt att passivt testa olika slags rörelser. Behandlingen koncentreras på att så mjukt som möjligt uppliva kroppens egna återhämtande krafter, för att reparera problemen och balansera kroppen genom nervsystemet och även öka motståndskraften mot olika ansträngningar.

Behandligen räcker ungefär 30-50 minuter.

Våra nöjda kunder berättar (bläddra genom att klicka på bollarna)

Hos Thomas på Fysio Ninja får jag en skön och undergörande massage/ osteopati. Jag har varit kund hos Thomas i flera år och rekommenderar honom varmt. Även av Bettina har jag fått en bra fysioterapeutisk behandling och kan också rekommendera henne.

Pia

Under ett års tid har jag med jämna mellanrum blivit vårdad på Fysio Ninja med hjälp av bland annat osteopati och zonterapi. Meningen med vården från första början var att lindra problem med ryggen och spänningar i nacken. Lite oväntat har jag märkt att vården förutom detta också har lindrat mental stress och har fungerat som avslappning för hela kroppen. Av Ebe har jag också fått zonterapi mot mensvärk, vilket i mitt fall har fungerat bra! Stort Tack och Gott Nytt År 2012!

SS
Ebe Lindahl
Ebe Lindahl
0400 472 132
eba.lindahl(at)fysioninja.fi

Sjukskötare, lymfaterapeut, zonterapeut, laservårdare

Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
040 775 4048
bettina.heiskari(at)fysioninja.fi

Fysioterapeut, Personal Fysio Trainer, laservårdare, hot-stone massör

Thomas Lindahl
Thomas Lindahl
040 717 4828
thomas.lindahl(at)fysioninja.fi

Osteopat, idrottsmassör, klassisk massör, laservårdare

Atte Kauppi
Atte Kauppi
045 160 5515
atte.kauppi(at)fysioninja.fi

Osteopat, idrottsmassör, klassisk massör