urheiluhieronta

IDROTTSMASSAGE

Idrottsmassage återställer kroppen från hårda träningspass och har positiva effekter på stress (hårda träningar orsakar stress i kroppen). Idrottsmassagen minskar posttraumatisk muskelödem och ömhet. Teknikerna varierar enligt kundens målsättningar. Tex. under träningsperioden eller mitt i en tävlingsperiod används stimulerande och återställande tekniker. Efter tävlingsperioden eller efter en längre träningspaus består teknikerna av mer muskel bearbetande grepp.

Idrottsmassage passar för alla åldrar. Idrottsmassage:

  • påskyndar läkningsprocessen av olika skador
  • främjar återhämtningen efter en hård idrottsprestation
  • hjälper idrottare att nå optimala resultat
  • avlägsnar muskelspänning och styvhet
  • är avslappnade

Massage kan jämföras med en idrottsprestation där musklerna kan bli en aning ömma. Efter första gången som du besöker en massör kommer du sannolikt att känna av en behandlingsreaktion efter behandlingen. En behandlingsreaktion är inte farlig utan innebär endast att musklerna kan bli en aning ömma. En behandlingsreaktion är ett tecken på att musklerna utvecklas.

Efter massagen ska du dricka mer vatten än normalt. Dessutom är det lämpligt att vila efter behandlingen och låta muskulaturen återhämta sig från massagen.

PRISLISTA

Längd Pris
30 min 35 €
45 min 45 €
60 min 55 €
90 min 80 €

För idrottare är den mest ideala dagen att komma på behandling då man har en vilodag, eftersom man inte borde utföra fysiskt tunga prestationer efter massagen. Efter massagen är det viktigt att ta det lugnt och dricka mycket vatten. Att gå i bastu efter massage kan främja behandlingens effekter.

Man kan jämföra massagen med en idrottsprestation, där musklerna kan vara sjuka efter en hård prestation. Ifall det är din första gång hos en massör, är det troligt att du fått en behandlingsreaktion, dvs. musklerna är ömma. Smärtan är ofta tolererbar och vad som händer, är att kroppen förbättrar sig själv. Ifall smärtan är för hög, kan det betyda att det har använts för mycket kraft vid massagen. För att undvika för hårda tag, är det väldigt viktigt att kommunicera med massören, även under behandlingen.

Hård fysisk aktivitet innan massagebesöket är möjligt, men efter massage rekommenderas det inte. Det optimala behandlingsresultat uppnås då man undviker hård fysisk aktivitet för ett par dagar, eftersom massagebehandlingens effekt även fortsätter efter behandlingen. En lätt motion, stretching, eller bastun är å andra sidan inte ett hinder.

Våra nöjda kunder berättar (bläddra genom att klicka på bollarna)

Hola! Tack för behandlingarna som har fått axlarna lösare igen och för alla goda råd som hjälpt mycke 🙂

Hola
Ebe Lindahl
Ebe Lindahl
0400 472 132
eba.lindahl(at)fysioninja.fi

Sjukskötare, lymfaterapeut, zonterapeut, laservårdare

Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
040 775 4048
bettina.heiskari(at)fysioninja.fi

Fysioterapeut, Personal Fysio Trainer, laservårdare, hot-stone massör

Thomas Lindahl
Thomas Lindahl
040 717 4828
thomas.lindahl(at)fysioninja.fi

Osteopat, idrottsmassör, klassisk massör, laservårdare

Atte Kauppi
Atte Kauppi
050 304 3215
atte.kauppi(at)fysioninja.fi

Osteopat, idrottsmassör, klassisk massör

Nina Lindahl
Nina Lindahl
040 707 8638
nina.lindahl(at)fysioninja.fi

Zonterapeutisk baby-massör och ammningslärare