Babymassage

BABYMASSAGE – hjälp åt spända och oroliga babyn (kolikvård)

Med Zonterapi kan babyns hela spända kropp fås att slappna av. Under behandlingen får jag nacken, axlarna och diafragman (största andningsmuskeln) att slappna av. När diafragman slappnar av börjar också tarmen fungera bättre. Behandlingen är kort och effektiv, när babyns allmäntillstånd förbättras mår även hela familjen bättre.

Jag rekommenderar vården speciellt för babyn som haft en besvärlig förlossning.  Med en svår förlossning menar jag t.ex snabb förlossning, lång utdragen förlossning, kejsarsnitt, sugkoppsförlossning, reflux, förstoppning eller navelsträngen runt halsen. En spänstig, orolig baby som viftar med händer och sparkar med fötterna visar med sitt kroppsspråk att allt inte är bra i kroppen.

Under zonterapibehandlingen slappnar hela babyns kropp av.  Jag ger även amningsråd, suggreppet borde vara brett och mjukt, om suggreppet gör ont eller är sugrörsaktigt är babyns muskler runt munnen för spända. Jag går även igenom mammas kost, om babyns avföring är grönaktig eller slemmig betyder det att mamma ätit något som babyns tarm inte tål.

Om tarmbesvären fortsätter länge kan det vara frågan om en kolikbaby, jag rekommenderar tre vårdtider i snabb takt (inom en vecka) hos oss för att slutresultatet skall bli möjligast bra. Läs mera om mina lyckade vårder nedan eller på Fysio Ninjas respons-sida.

Mammorna kan ibland få en mycket smärtsam och högfebrig bröstinflammation, den kan vårdas genom ljusbehandling med lasermaskin.

Ebes motto: En spänd (spänstig) baby berättar att kroppen har spänningar i nacken och axlarna, babyn borde vara mjuk ock kroppen litet som en ”trasdocka”.

Helsingin Sanomat 2017 ”Monen vauvan pää litistyy syntymän jälkeen – vinokalloisuus on yleistynyt, kun kätkytkuolemien pelossa vauvoja nukutetaan selällään. Vyöhyketerapiasta voi olla apua näihin vaivoihin

Fysio Ninja på Yle Areenan i Efter Nio programmet @ 45:30min, 15.5.2023

PRISLISTA

Längd Pris
per behandling 60 €

Ert barn kan ha ont i magen och vi rekommenderar babymassage. Barnet behandlas via fotsulorna, där tarmarnas zonpunkter befinner sig. På detta vis kan man lätta på barnets spänningar i magen. Under kolikvården beaktar man även huvudet och nacken.

Babymassage lugnar ner barnets tarmar och kropp. Behandlingen är mycket kort och utförs genom att milt massera barnets fotsulor. Dessutom behandlas också huvudets och nackens zonpunkter. Våra kunder har varit mycket nöjda med de behandlingar barnen fått, och i många fall har symptomen så gott som försvunnit efter tre behandlingar. Ni kan läsa mer om andras erfarenheter av kolikvård under fliken Respons i övre menybalken.

Babymassage lämpar sig väldigt bra även för mycket unga babyn. Den yngsta babyn vi haft på behandling, har endast varit en vecka gammal. Barnens kolik (magbesvär) kan börja vid en mycket tidig ålder. Mera information om kolikvård, hittar ni under fliken babymassage!

Våra nöjda kunder berättar (bläddra genom att klicka på bollarna)

Vår lilla dotter (2-4 veckor gammal) med sjuk mage var 4 ggr på zonterapi behandling hos Ebe och tyckte så mycket om det! Hon lugnade ner sig genast och njöt så mycket av fotmassagen. Jag rekommenderar till alla småttingar!

Baby

Dear Ebe, you changed radically our baby Leó. He cried for the first eight weeks of his life and in only three sessions within five days you helped him so much that he can now be himself without colicky pains. You turned his volume button from ”MAX” to ”MIN” and changed him into an always smiling and cute baby. He can fall asleep within 20 mins in the evening at any time. Thank you so much! Dora and the whole grateful family.

Dora

Ebes behandling gjorde under med vår dotter. Jag viste inte exakt varför vår dotter kinkades så på kvällarna och senare också på dagen, jag anade magbesvär men de vanliga tricksen hjälpte inte. Jag bestäme mig för att prova zonterapi. Jag kunde inte ha valt bättre. Ebe ”läste” vår dotter med förundarsvärd kunskap. Flickan njöt av behandlingen och magen fungerar mångfaldigt bättre, nacken är inte heller så spänd mer. Tösen är en mycket gladare bebis efter Ebes behandling. Jag rekommenderar varmt!

Martina Lindgren-Kontkanen

Här är en till berättelse om en liten, ledsen flicka som fick hjälp av kolikbehandlingen. Vår lilla E är idag, dryga 1 månad efter vårt sista och fjärde besök en helt annan bebis än den olyckliga person hon var då. Det blev bättre och bättre, och två veckor efter sista besöket hade hon helt tydligt mycket lättare att vara. Idag, i en ålder av 2,5 månader, ler och jollrar hon samt klarar av att vara för sig själv långa stunder, något som var helt otänkbart då. Symptomen skulle säkert ha lättat med tiden oavsett, men jag är övertygad om att det gick så snabbt som det gick tack vare kolikbehandlingen. Så ett stort tack, nu kan vi njuta av småbarnstiden!

Alexandra

Hej! Här kommer soliga och glada hälsningar från vår Pontus, snart 3 mån, som blev döpt i söndags. Efter den sista behandlingen började allt löpa bättre och bättre, och vi konstaterade snart att vi börjar ha en riktigt ”normal” baby! Magen var lite orolig på honom ännu några dagar efter behandlingen, men efter lite surfande på nätet kom jag fram till att många småttingar reagerar på råg, via modersmjölken alltså, så jag lämnade bort rågbrödet och magproblemen försvann med en gång! Nu är det ju lite svårt att hitta nyttigt, helt rågfritt bröd i butikerna, så jag bakar vårt bröd själv nu. Det jag märker att han ännu kan reagera på är när jag har dragit bodyn över huvudet och ska trä igenom armarna. Jag tror han får spunk när halshålet spänns mot halsen, psykiska traumor alltså. Och så påstår han att man nog inte behöver sova så mycket under dagen, men det har nog mera med Råstedtska gener och temperament att göra… Vi vill tacka er ännu en gång för den enorma hjälp vi fick, och för att hjälpen fanns till hands med så kort varsel, genast när vi behövde den! Vi har nu en son som beskrivs som ett ”solsken” av människor som träffar honom för första gången! Kram, Janina

Janina
Ebe Lindahl
Ebe Lindahl
0400 472 132
eba.lindahl(at)fysioninja.fi

Sjukskötare, lymfaterapeut, zonterapeut, laservårdare

Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
040 775 4048
bettina.heiskari(at)fysioninja.fi

Fysioterapeut, Personal Fysio Trainer, laservårdare, hot-stone massör

Thomas Lindahl
Thomas Lindahl
040 717 4828
thomas.lindahl(at)fysioninja.fi

Osteopat, idrottsmassör, klassisk massör, laservårdare

Atte Kauppi
Atte Kauppi
050 304 3215
atte.kauppi(at)fysioninja.fi

Osteopat, idrottsmassör, klassisk massör

Nina Lindahl
Nina Lindahl
040 707 8638
nina.lindahl(at)fysioninja.fi

Zonterapeutisk baby-massör och ammningslärare