vauvahieronta

VAUVAHIERONTA – apu jäntevälle vauvalle (koliikkihoito)

Vyöhyketerapialla rentoutan vauvan koko kehoa. Hoidoilla saadaan niska ja hartiat rentoutumaan jolloin myös pallea (hengityslihas) rentoutuu. Tämä heijastuu suolistoon joka tällöin myös rentoutuu. Lyhyt ja tehokas hoito antaa paljon helpotusta vauvan oloon, ja kun vauva rentoutuu koko muu perhe voi myös paremmin.

Suosittelen hoitoa erityisesti vauvoille jolla on ollut hankala synnytys. Hankalalla synnytyksellä tarkoitetaan esimerkiksi tosi nopeaa synnytystä, pitkää synnytystä, sektiota, imukuppisynnytystä, refluxia, ummetusta tai napanuoraa vauvan kaulan ympärillä. Jäntevä levoton vauva joka huitoo ja potkii viestittää elekielellä, että kaikki ei ole hyvin kehossa.

Hoidoilla rentoutan kokonaisvaltaisesti vauvan kehoa. Ohjeistan myös imetyksessä, jossa imuote kuuluu olla pehmeä ja laaja. Jos imuote sattuu ja on pillimäinen, niin vauvan lihakset suun ympärillä ovat jännittyneet. Käymme myös läpi äidin ruokavalion, jos vauvan uloste on vihreä tai limainen, niin se tarkoittaa yleensä, että äiti on syönyt jotain mistä vauvan suolisto ei pidä.

Jos suolisto-ongelmat jatkuvat pitkään voi olla kysymys koliikkivaivoista. Suosittelen ainakin kolme käyntiä nopeassa tahdissa (viikon sisällä) Fysio Ninjalla koliikkivaivojen helpottamiseen, jotta hoito onnistuu mahdollisimman hyvin. Lue lisää onnistuneista hoidoista palautteista alla tai palaute sivuiltamme.

Äideillä esiintyy joskus erittäin kivulias ja korkeakuumeinen rintatulehdus, sitä voidaan hoitaa valohoidolla eli laserkoneella.

Eben motto: Jäntevä vauva kertoo, että kehossa on jännitystä niska-hartiaseudulla. Vauvan pitäisi olla pehmeä ja keho hieman kuin ”räsynukke”.

Helsingin Sanomat 2017 ”Monen vauvan pää litistyy syntymän jälkeen – vinokalloisuus on yleistynyt, kun kätkytkuolemien pelossa vauvoja nukutetaan selällään. Vyöhyketerapiasta voi olla apua näihin vaivoihin”

Fysio Ninja Yle Areenalla Efter Nio ohjelmassa @ 45:30min 15.5.2023

HINNASTO

Kesto Hinta
per käynti – Ebe 65 €
per käynti – Nina 60 €

Vauvallanne saattaa olla vatsavaivoja ja siksi suosittelemme Fysio Ninjan vauvahierontaa. Hoito kohdistuu jalkapohjiin, joista löytyy suoliston vyöhykepisteet. Näiden avulla laukaistaan vauvan vatsan jännitykset. Hoidossa huomioidaan myös pään ja niskan alueet.

Vauvahieronta rauhoittaa lapsen suoliston ja kehon toimintaa. Hoito on erittäin lyhyt ja tapahtuu kevyesti jalkapohjia hieromalla. Lisäksi hoidetaan pään ja niskan heijastepisteet. Asiakkaamme ovat olleet todella tyytyväisiä hoitoomme ja kolmen hoitokerran jälkeen vaivat ovat lähes hävinneet.

Vauvojen vauvahieronta sopii erinoimaisesti myös pienille lapsille. Nuorin meillä ollut vauva, on ollut yhden viikon vanha. Vauvan koliikki (vatsavaivat) voivat ilmetä lapsen ollessa pieni.

Tyytyväiset asiakkaamme kertovat (klikkaa palloja selataksesi)

Hei, Olen terveydenhoitajana Suvelan neuvolassa ja halusin kertoa, että asiakkaistani suht moni on vuosien aikana käynyt teillä saamassa apua erilaisiin masuvaivoihin. Poikkeuksetta kaikki ovat olleet erittäin tyytyväisiä teillä käynteihin, josta syystä aika luottavaisesti olen teitä voinut suositellakin. Teette hienoa työtä! Terv. Stina Venho

Stina Venho

Kiitos Ebelle pienen vastasyntyneen vyöhyketerapiasta elokuussa 2013. Kävimme 3 kertaa koliikkihoidossa, kun poikamme oli 2½vkoa ja itkut loppuivat 1kk iässä. Saimme myös paljon muita hyviä vinkkejä Ebeltä. Kiitos vielä näin jälkikäteen.

Laura

Pieni poikamme (silloin 5-6 viikkoa, nyt 9 viikkoa vanha) sai vyöhyketerapiasta avun ikäviin vatsavaivoihinsa ja nautti hoidosta silminnähden. Kiitos Ebe!

Saara ja Sisu-poika

Pian 5 vkon ikäisen tyttäremme masuvaivat helpottuivat selvästi vyöhyketerapiasta. Vaikka vaivat eivät vielä täysin olekaan poistuneet, on tilanne huomattavasti rauhallisempi ja vauva nautti hoidoista. Joten lämpimät kiitokset hyvästä, joustavasta ja lämminhenkisestä hoidosta!

Reetta Väinänen

Koliikkivaivoista kärsinyt 5 viikkoinen tyttäremme sai valtavasti apua vyöhyketerapiasta. Jo kahden hoitokerran jälkeen itkuisuus ja vatsavaivat vähenivät huomattavasti sekä vatsan toiminta normalisoitui. Suuri kiitos nopeasta hoitoon pääsystä sekä ystävällisestä ja tehokkaasta hoidosta!

Pieni Maximilian poikamme (3,5kk) sai aivan mahtavan hoidon Ebeltä (ja äiti hyviä vinkkejä mm. imetykseen). Kaikki turhat ja epämääräiset itkut ovat pojalta hävinneet kolmannen hoitokerran jälkeen. Illat ja yöt ovat rauhallisia ja poika yhtä hymyä! Kiitos vielä kerran aivan ihanasta hoidosta!

Anna, Maxin äiti

Nyt kuuden viikon ikäinen vauvamme kärsi mahavaivoista melkein heti syntymästään asti. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen hän sai helpotusta vaivoihin. Yhteensä kolme hoitokertaa auttoivat ja nyt hän on iloinen ja tyytyväinen kuusiviikkoinen tyttö. Aiemmin hän ei viihtynyt missään asennossa pari minuuttia kauempaa, koska olo oli niin hankala. Kiitos todella paljon asiantuntevasta hoidosta, neuvoista ja todella ystävällisestä palvelusta!! Suosittelen lämpimästi kaikille koliikkivauvoille!

Outi, Sonja 6vkoa ja Sophia 18

Olemme käyneet vyöhyketerapiassa kuukauden ikäisen tyttövauvamme kanssa koliikin vuoksi: aloitimme käynnit tyttäremme ollessa 2,5vkon ikäinen. Nyt kolme käyntiä on takana ja voimme iloksemme todeta Pikkuisemme saaneen apua; tuntikausia kestäneet itkut mahan kipristelyineeen vaikuttavat tällä erää olevan takana päin. Myös väsynyt ja stressaantunut nuori äiti kävi kerran vyöhyketerapiassa ja kotiutui rentoutuneena. Lämmin kiitos Ebelle intensiivisestä paneutumisesta Tyttäremme hoitoon!

Koliikki

Iso kiitos Ebelle mahtavasta vyöhyketerapiasta!! Kävimme 5 kertaa pienen itkuisen vauvamme kanssa ja saimme paljon helpotusta ja vinkkejä arkeen! Vauva oli aina hoitokertojen jälkeen todella rauhallinen ja tyytyväinen 🙂 Olemme suositelleet fysio ninjaa kaikille tutuille 🙂

Nipa

Vyöhyketerapian myötä saimme avun vauvan ilta itkuihin, kitinöihin ja huutoihin! vauvan vatsaoireet on vähentyneet, myös yöt ovat rauhoittuneet ja unenlaatu parantunut. vauva nukkuu levollisemmin ja paremmin minkä myötä myös äidin yöunet on parantuneet huomattavasti : ) Vyöhyketerapian taika on ihmeellinen, voin suositella lämpimästi vauvoille, jotka kärsivät koliikki oireista! Kiitos hoidoista ja mukavasta/hyvästä palvelusta! Virpi ja päivänsäde : )

Päivänsäde

Jälleen lämmin kiitos Ebelle vauvan vyöhyketerapiasta. Olin nyt vajaa 6 kk vanhan poikamme kanssa hoidossa, kun vauvan vatsa toimii vain kerran viikossa – 10 päivässä, ja loppupäivinä vauva selvästi kivulias, kun yrittää saada ulostettua. Kaksi tuntia hoidon jälkeen vauva sai odottamansa helpotuksen kotona, ja nyt otamme käyttöön lisäksi vinkit, joita saimme vauva-arkeen vatsan toimintaa parantamaan. Uusi vuosi alkaa paremmissa merkeissä Fysio Ninjan onnistuneen hoidon myötä!

Elina

Kiitokset hyvästä hoidosta, joka meidän 8-viikkoisella vauvalla auttoi ummetukseen ja refluksiin. Ennen hoitoja vauvan suoli toimi vain kerran 1-3 viikossa(silloinkin kuumemittarin avulla tai levolacilla) ja vauva kipristeli ja oksenteli kaaripukluja ja heräsi päiväunilta vartin jälkeen nieleskelemään ylösnoussutta maitoa. Kahden hoitokerran jälkeen suoli alkoi toimia itse ilman vippaskonsteja ja röyhtäily väheni. Bonuksena on nukkunut yöt toisen hoitokerran jälkeen kellon ympäri yhdellä yöimetyksellä 🙂

Omppu

Lämmin kiitos Ebelle! Olimme elokuussa noin 1 kk vanhan esikoispoikamme Eeliksen kanssa Ebellä hoidossa kolmen kerran sarjan. Vauvallamme oli vain vähän vatsavaivoja, mutta olin kuullut Ebestä niin paljon hyvää, että halusin silti viedä vauvan hoitoihin. Onneksi menimme, sillä pienten suolisto-oireiden lisäksi Ebe havaitsi Eeliksen kärsivän sektio- ja imukuppivauvoille tyypillisistä jännitteistä niskassa. Hoitojen jälkeen pojan pää palautui \”räsynukkemaiseksi\”, kuten sen ikäisellä kuuluukin. Pienet vatsavaivatkin katosivat noin viikossa hoitojen jälkeen. Suosittelen lämpimästi Fysio Ninjan tehokkaita hoitoja! Varsinaisen hoidon lisäksi sain Ebeltä hyviä vinkkejä ja neuvoja imetykseen, ravintoon ym. liittyen miellyttävissä keskusteluissamme.

Elina

4 viikon ikäinen poikamme oli jo viikon ikäisestä asti kärsinyt mahavaivoista, nukkui ainoastaan lyhyitä pätkiä kerrallaan (1-2 tuntia), ja valveillakaan häneen ei saanut paljon kontaktia, jokin epämukavuus tuntui vaivaavan koko ajan ja herätti hänet usein. Monet uskottelivat meille että vauvamme nyt vain on hieman hankalempi, mutta Fysioninjan Ebe ymmärsi että vaivana on synnytyksestä lähtöisin oleva paine pään sisällä (vauvan päähän oli myös noussut kuhmu), ja hoiti sitten vauvan päänsärkyä upeasti. Jo ensimmäisen kerran jälkeen näkyi huomattava parannus vauvan käyttäytymisessä ja pään liikkuvuudessa, kuhmukin pieneni yhdessä yössä. Sittemmin vauva nukkuu paljon paremmin, mahavaivat ovat helpottaneet huomattavasti, ja on valveilla iloinen, rauhallinen, ja paljon sosiaalisempi. Suosittelemme lämpimästi kaikille vauvoille vaikkei vaivana olisikaan koliikki 🙂

Bump on the head

Kävimme Eben luona joulukuussa 2016 kolmesti 5-viikkoisen vauvamme kanssa. Poikamme oli ollut hyvin itkuinen, kärsi mahavaivoista ja hänellä oli päässään synnytyksestä/raskaudesta aiheutunut pahka. Ensimmäisen hoidon jälkeen pahka hävisi hyvin nopeasti ja sen myötä itkuisuuskin väheni (mikä ilmeisesti oli johtunut pahkan aiheuttamasta päänsärystä). Lisäksi seuraavien hoitokertojen jälkeen vauvan maha alkoi toimia säännöllisemmin, jolloin mahakivutkaan eivät enää itkettäneet. Eben ansiosta meillä asuu oikea hymypoika, eikä kaikkea aikaa tarvitse käyttää itkuisen vauvan hoitoon :).

Marjukka

Kävimme kuukauden ikäisen tyttövauvamme kanssa kolme kertaa vyöhyketerapiassa. Tyttö oli pienikokoinen syntyessään, ja yöt menivät enemmän tai vähemmän ähistessä ja itkiessä. Eben hoidossa selvisi montakin asiaa: Synnytyksessä kaulan ympärillä ollut napanuora oli aiheuttanut vauvalle kaikenmoista vaivaa, eikä vauva kasvanut tarpeeksi syöttömäärillämme. Ebe sekä hoiti vauvan kuntoon (nykyään röyhtäisee kunnolla, nielee paremmin ja nukkuu hyvin!!) että auttoi ruokamäärien kanssa. Viikko hoitojen jälkeen meillä asuu tyytyväinen, kasvuvauhtinsa tuplannut tyttö. Ilman näitä käyntikertoja en olisi osannut ruokkia lastamme tarpeeksi, sillä neuvolan mukaan kaikki meni mainiosti. Suurkiitos!

Pikkutytön äiti

Olen käynyt kolme kertaa vauvani kanssa vyöhyketerapiassa. Vauvamme syntyi keskosena raskausviikolla 34+1 ja täyttää pian kolme kuukautta. Tyttö oli rauhaton ja näytti kärsivän mahavaivoista. Iltaisin hän itkeskeli ja yöuni oli levotonta. Varsinaista koliikkia lapsellamme ei ole, vaan mahavaivojen syynä on keskosille annettava rauta. Nyt kolmen hoitokäynnin jälkeen tyttö on rauhoittunut huomattavasti ja esimerkiksi yöuni on rauhallisempaa. Hoitokerroilla vyöhyketerapian hyödyn näki heti paikan päällä esimerkiksi siitä, että vauvan maha alkoi saman tien toimia. Hyödyn huomasi myös konkreettisesti siitä, että tähän asti vauvamme kakka on raudan vuoksi ollut mustaa, mutta äsken juuri vyöhyketerapiasta kotiutuneina huomasin, että osa kakasta oli muuttunut takaisin keltaiseksi. Tämä tuntuu minusta jo pieneltä ihmeeltä! 🙂 Suosittelen vyöhyketerapiaa keskosille raudasta johtuviin mahavaivoihin.

Elina

Voin suositella erittäin lämpimästi Eben vyöhyketerapiaa kaikille perheille joiden lapsilla on selittämättömiltä vaikuttavia oireita, sillä Ebe hoitaa perhettä kokonaisvaltaisesti, kuuntelee ja ei pidä luulosairaana. Meidän vauvamme syntyi imukuppiavusteisesti nopeasti ja parin päivän ikäisestä asti itki valveillaolleissaan lohduttomasti lähes koko ajan, jännitti pientä kehoaan ja veti itseään suoraksi. Päänsärky ja jännitys toi mukanaan vatsavaivoja mm. puklailua ja ummetusta ja vauva ei osannut röyhtäistä. Kävimme Eben vastaanotolla vyöhyketerapiassa 4 kertaa kun vauva oli 7-viikoinen ja jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen vauva nukkui levollisesti 5 tuntia putkeen ja levon avulla päästiin käsiksi normaaliin ruokailurytmiin ja myös suoli alkoi vihdoin toimia ja vauvakin pääsi eroon kipuilusta. Vauva nautti silminnähden jo ensimmäisestä hoidosta ja luotti Ebeen, samoin minä. Ainoastaan harmittaa ettei meitä neuvolasta ohjattu luonnonmukaista hoitokeinoa kokeilemaan jo aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Iso plussa myös kodinomaisesta hoitoympäristöstä, johon on helppo tulla bussilla esim. Leppävaarasta. Pysäkit ihan vieressä.

Ebeltä apua vauvalle
Ebe Lindahl
Ebe Lindahl
0400 472 132
ebe.lindahl(at)fysioninja.fi

Sairaanhoitaja, lymfaterapeutti, vyöhyketerapeutti, laserhoitaja

Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
040 775 4048
bettina.heiskari(at)fysioninja.fi

Fysioterapeutti, Personal Fysio Trainer, laserhoitaja, kuumakivihieroja

Thomas Lindahl
Thomas Lindahl
040 717 4828
thomas.lindahl(at)fysioninja.fi

Osteopaatti, urheiluhieroja, klassinen hieroja, laserhoitaja

Atte Kauppi
Atte Kauppi
050 304 3215
atte.kauppi(at)fysioninja.fi

Osteopaatti, urheiluhieroja, klassinen hieroja

Nina Lindahl
Nina Lindahl
040 707 8638
nina.lindahl(at)fysioninja.fi

Vyöhyketerapeuttinen vauva-hieroja ja imetysohjaaja