osteopatia

OSTEOPATIA

Millaista on osteopaattinen hoito, ja mitä sillä voi hoitaa on yksi eniten kysytyistä kysymyksistä, ja pyrin seuraavassa vastaamaan siihen.

Ihminen on luotu täydelliseksi kokonaisuudeksi. Yksikin toimintahäiriö vaikuttaa koko ruumiin toimintamalliin, ja näin häiritsee kehon omaa toimintaa kokonaisuutena. Osteopatiassa hoidetaan kehoa kokonaisuutena, minkä vuoksi osteopatialla saadaan hyviä tuloksia.

Avain hyvinvointiin on aineenvaihdunta, ja yleensä ongelmakohdassa aineenvaihdunta on häiriintynyt. Osteopatiassa käytetään rytmistä liikettä jolla saadaan aineenvaihduntaa parannettua. Tällöin paraneminen alkaa sisältäpäin, jolloin vaikutus on pitkäaikaisempi.

Osteopaatti ei paranna, vaan antaa keholle avaimet parantaa itse itsensä. Osteopaattisella hoidolla pyritään aktivoimaan ja voimistamaan kehon omia säätely- ja paranemismekanismeja.

Kaiken ikäiset ihmiset ovat tervetulleita hoitoon. Hoito muodostuu haastattelusta, tutkimisesta ja hoidosta, hoito on myös tutkimista. Hoitotekniikoita on erilaisia, ja niitä käytetään tilannekohtaisesti. Osteopatiassa hoidetaan esimerkiksi selän, niskan ja raajojen kipuja, jännityksiä ja jäykkyyksiä, nivelongelmia, välilevyvaivoja, hermoston kiputiloja kuten iskias- tai rannekanava-oireyhtymää, liikunnallisia ongelmia, tapaturmien ja urheiluvammojen jälkitiloja, päänsärkyä, migreeniä, poskiontelotulehdusta, hengitystieongelmia ja astmaa, ryhtihäiriöitä, stressiä ja väsymystä.

Lähde: Suomen osteopaattiliitto

Motto: ”Lihakset eivät tunne kipua, kalvot tuntevat. Hoida kalvot niin pääset syvemmälle.”

HINNASTO

Kesto Hinta
per käynti 70 €

Osteopaatti tutkii häiriötä, jaottelee niitä, tekee analyysejä ja lopuksi hoitaa ongelmakohdat kuntoon. Osteopatiassa selkä- ja muut vaivat jaetaan kahteen eri ryhmään: akuutteihin ja kroonisiin. Akuutit syntyvät useimmiten jonkun tapaturman tai muun äkillisen liikkeen seurauksena. Krooniset häiriöt voivat johtua tapaturmasta, ryhtiviasta tai sisäelinten toiminnan häiriytymisestä. Osteopaatti selvittää havaintojen, haastattelun, testien ja palpoinnin avulla ongelman syntymekanismin. Hoito keskittyy mahdollisimman pehmeästi elvyttämään kehon omia parantavia voimia korjaamaan ongelmaa ja tasapainottamalla elintoimintoja hermoston kautta myös lisäämään vastustuskykyä eri rasitteita vastaan.

Hoidon kesto on yleensä noin 30-50 minuuttia.

Tyytyväiset asiakkaamme kertovat (klikkaa palloja selataksesi)

Kokemukseni niska-hartiaseudun osteopatiasta oli hyvä. Lisäksi arvostin erityisesti työergonomiaan ja elämäntapamuutoksia koskevia vinkkejä, joiden avulla työhyvinvointini (istumatyötä) on parantunut roimasti kuluneen vuoden aikana. Päänsärkyjä sekä lapojen kipeyttä olen saanut vähennettyä FysioNinjan vinkkien avulla merkittävästi. Ystävällinen ja kaikinpuolin asiallinen palvelu.

Ilkka Lehto

Kiitos rentouttavasta ja kivunlievittävästä osteopatiahoidosta. Minulla oli SI-nivel lukossa ja tosi kipeä. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen alaselkäni oli huomattavasti parempi. Tulen käymään jatkossa ennaltaehkäisyn merkeissä kerran kuukaudessa.

LK

Kiitos Thomas. Kävin ensimmäisen kerran luonasi 19.11.2015 ja sain jo heti vakavaan vaivaani helpotusta. Olet tosi hyvä ammatissasi. Toinen kerta vahvisti mielipidettäni. Odotan taas seuraavaa kertaa. Suorittelen Sinua erittäin mielelläni kaikille. Sinulla on erittäin hyvä tieto, taito ja asenne kohdallaan. Tulen jatkossa käyttämään Sinun palveluja ja suosittelen niitä myös lapsilleni ja heidän puolisoille. Suuri Kiitos 🙂

Jaana M.

Kaaduin rapuissa jonka seurauksena oikea lonkka/ala-selkä sai pienen tällin. Muutaman päivän jälkeen päätin käydä Thomaksen luona. Hoidon (osteopatia) jälkeen keho saatin jälleen oikeaan asentoon ja olo parani. Kiitos!

Hyvä olo

Puoli vuotta sitten kävimme 8 vuotiaan poikani kanssa osteopatiassa. Pojan toinen nilkka kääntyi voimakkaasti sisäänpäin ja pojan koko ryhti oli vino. Ortopedi oli suositellut leikkausta. Päätimme kuitenkin käydä ensin fysioterapeutin juttusilla. Kävimme vastaanotolla nelisen kertaa. Käyntien aikana ryhti suoristui ja niskasta löytyi ilmeisesti imukuppisynnytyksen jäänteenä lukko. Saimme muutaman hoitokerran ansiosta lapsen, joka nykyisin nauttii liikkumisesta paljon. Jaksamme päivästä toiseen ihmetellä tuota joka paikkaan juoksevaa poikaa! Kiitos Ebe ja Tumppi!

KS
Ebe Lindahl
Ebe Lindahl
0400 472 132
ebe.lindahl(at)fysioninja.fi

Sairaanhoitaja, lymfaterapeutti, vyöhyketerapeutti, laserhoitaja

Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
Bettina Heiskari (o.s. Lindahl)
040 775 4048
bettina.heiskari(at)fysioninja.fi

Fysioterapeutti, Personal Fysio Trainer, laserhoitaja, kuumakivihieroja

Thomas Lindahl
Thomas Lindahl
040 717 4828
thomas.lindahl(at)fysioninja.fi

Osteopaatti, urheiluhieroja, klassinen hieroja, laserhoitaja

Atte Kauppi
Atte Kauppi
050 304 3215
atte.kauppi(at)fysioninja.fi

Osteopaatti, urheiluhieroja, klassinen hieroja

Nina Lindahl
Nina Lindahl
040 707 8638
nina.lindahl(at)fysioninja.fi

Vyöhyketerapeuttinen vauva-hieroja ja imetysohjaaja