Helhetsbehandling för kolikbarn

Genom att massera babyns hela kropp får vi kroppen att slappna av från en jobbig förlossning. Då vi masserar nacken och axlarna får vi diafragman (andningsmuskeln) att slappna av som direkt påverkar tarmarna det vill säga tarmarna slappnar av.

En kort och effektiv behandling lugnar barnet. Vi rekommenderar varmt kolikvård, i synnerhet för barn som har genomgått en svår förlossning (t.ex. en snabb- eller utdragen förlossning, en förlossning som har skett genom kejsarsnitt eller med hjälp av sugkopp eller för barn som har fötts med navelsträngen runt halsen). Ett barn som har genomgått en stressig förlossning kan på ett snabbt och effektivt sätt lugnas ner. Goda resultat nås också om barnet lider av reflux eller trög mage.

Vi rekommenderar åtminstone tre kolikvårder hos Fysio Ninja för att lugna ner koliksymptomerna. Läs mera on hur behandlingarna lyckats från Respons-sidanHelsingin Sanomat 2017 "Monen vauvan pää litistyy syntymän jälkeen – vinokalloisuus on yleistynyt, kun kätkytkuolemien pelossa vauvoja nukutetaan selällään". Pröva zonterapi ifall ditt barn lider av detta.

BEHANDLINGAR